کد خبر : 982
تاریخ انتشار : جمعه 6 تیر 1404 - 0:03

پشت پرده مدیریت در مدارس غیرانتفاعی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ هیئت‌امنای غیرپاسخگو زیر ذره‌بین نقد

پشت پرده مدیریت در مدارس غیرانتفاعی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ هیئت‌امنای غیرپاسخگو زیر ذره‌بین نقد

مدارس غیرانتفاعی وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز به کانونی از ابهامات مالی و سیاسی تبدیل شده‌اند. هیئت‌امنایی که با درآمدهای میلیاردی، شفافیت مالی را فراموش کرده و در سایه‌ی نفوذ سیاسی، با ابهامات زیادی در مدیریت روبرو است. به گزارش آرمان ملت، یکی از شیوه های مرسوم و مورد تاکید در مدیریت های اقتصادی

مدارس غیرانتفاعی وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز به کانونی از ابهامات مالی و سیاسی تبدیل شده‌اند. هیئت‌امنایی که با درآمدهای میلیاردی، شفافیت مالی را فراموش کرده و در سایه‌ی نفوذ سیاسی، با ابهامات زیادی در مدیریت روبرو است.

به گزارش آرمان ملت، یکی از شیوه های مرسوم و مورد تاکید در مدیریت های اقتصادی علاوه بر طهارت اقتصادی و پرهیز از سیاسی کاری، شفافیت است و اصولاً یکی از شعارهای جمهوری اسلامی برای مبارزه با فساد، ایستادن مقابل کانون های قدرت و سیاست بوده است.

بر اساس آخرین ارزیابی وزارت علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز با سقوط ۱۱ پله‌ای در رتبه‌بندی ملی مواجه شده است. این افت چشمگیر نه‌تنها نشان‌دهنده‌ی ضعف مدیریتی در این دانشگاه طی سالهای گذشته است، بلکه بیانگر غفلت از مأموریت اصلی این نهاد علمی، یعنی ماموریت گرای و حل مسایل بوده است.

در حالی که دانشگاه با مشکلات مالی و علمی دست‌وپنجه نرم می‌کند، مدارس غیرانتفاعی وابسته به آن سالانه میلیاردها تومان درآمد دارند. بر اساس گزارش‌های میدانی، این مدارس که در محوطه‌ی دانشگاه مستقر هستند و از امکانات دولتی استفاده می‌کنند، مطابق برخی ارزیابی ها، سالانه بیش از ۲۰ میلیارد تومان درآمد دارد، اما سهم دانشگاه از این درآمد سرشار، کمتر از یکصد میلیون تومان است و هیات امنا باید درباره این اعداد شفاف سازی کنند.

هیئت‌امنای این مدارس که از سوی دانشگاه تعیین می‌شوند، سال‌هاست در انحصار یک جریان خاص سیاسی قرار دارد و کوچک‌ترین تلاش برای شفاف‌سازی یا تغییر مدیریت با فشارهای سیاسی و اقتصادی خنثی می‌شود. این هیئت نه‌تنها به سؤالات مالی پاسخگو نیست، بلکه مانع هرگونه نظارت و بازرسی از عملکرد مالی مدارس شده است.

با توجه به ابهامات گسترده در نحوه‌ی هزینه‌کرد درآمدهای میلیاردی این مدارس، انتظار می‌رود سازمان بازرسی کل استان خوزستان و نهادهای نظارتی به‌صورت جدی به این پرونده ورود کنند.
مدارس غیرانتفاعی نباید به ابزاری برای تأمین منافع گروه‌های خاص تبدیل شوند. زمان آن رسیده که با قاطعیت با شایبه فساد مالی و نفوذ سیاسی در بدنه‌ی آموزش مدارس دانشگاه برخورد شود تا دانشگاه شهید چمران اهواز بتواند دوباره به جایگاه علمی خود بازگردد.

یکی از پرونده های مفتوح و دارای ابهام در دانشگاه، مساله مدارس دانشگاه شهید چمران اهواز است. چهار مدرسه آموزشی در مقاطع مختلف زیر مجموعه دانشگاه شهید چمران اهواز است که به شکل هیات امنایی اداره می شوند که از سال ۹۲ مدیریت این مجموعه در اختیاریک تیم خاص است!

جالب این جاست با وجود درآمدزایی بالایی این مجموعه ها شفافیت مناسبی در این زمینه و نحوه هزینه کرد درآمدها ارائه نشده است. متاسفانه شفافیت لازم پیش از این سالها (قبل سال ۹۲) نیز وجود ندارد.

امید است سازمان بازرسی و سایر دستگاهای امنیتی به این مسأله ورود کنند و در این باره شفاف سازی نمایند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.