بارانِ اسیدی ارمغان توسعهی سیاه خوزستان!
به گزارش آرمان ملت | محیط زیست را باید جورکش همه بحرانها و کاستیها دانست و ما طی این سالها هر جا کم آوردیم، بارمان را روی دوش محیط زیست انداختیم و آلودگی های صنایع بویژه در استان صنعتی مانند خوزستان به شکل گسترده طبیعت را در حال تخریب است و این توسعهی سیاه سبب شده خوزستان با افقی مُبهم دست و پنجه نرم کند و اگر خوزستان امروز مهاجرت فرست ترین استان است و نخبگان فرهنگی و اجتماعی و سیاسی قصد ترک خوزستان را دارند، به سبب این نگرانی هست و این تهدید بیخِ گوش ماست که این سرزمین زرخیر روزی به استانی خالی از سکنه تبدیل شود.
طی سالهای گذشته اگرچه خوزستان به طرق مختلف بار اقتصادی کشور را به دوش کشیده اما متقابلاً خدمات رفاهی چشمگیری به خوزستان ارائه نداده است و شاهد نرخ بیکاری بالا و ضعف مدیریت و آموزش و پرورش به فلاکت نشسته و معلمان مرتب تجمع کرده بودیم که اینها بخشی از مشکلاتی است که در خوزستان لاینحل مانده است.
شرکت توسعه نیشکر خوزستان از جمله شرکتهای بزرگی است سالانه ذایقه بالغ بر ۳۵ میلیون نفر را شیرین میکند و در سطحی بالغ بر ۷۴ هزار هکتار کشت میشود. جالب است از این حجم تولید شکر تنها، ۶درصد سهم خوزستان است. این شرکت از بدو تاسیس مخالفان جدی داشته است و عده ی از اساتید مهم دانشگاه شهید چمران اهواز در همان ابتدا این طرح توسعه نیشکر را مخالف شرایط آبی خوزستان میدانستند، چرا که اوج نیاز آبی نیشکر زمانی است که خوزستان کمترین آب دارد ولی در دوره سازندگی بی توجه به این مسایل اکولوژیک توسعه نیشکر بی مهابا توسعه داده شد. حال آنکه گیاهی مثل چغندرقند طبق تحقیقات علمی جایگزین و محصولی با کارایی تولید قند بالا به شمار می آید.
در کنار این مسایل، چالشهای اجتماعی هم دیگر ودیعه توسعه نیشکر برای خوزستان بوده است. برداشت سیاه نیشکر چالشی است که نفس های خوزستان بی پناه را به شماره انداخته است. خوزستان دارای کمتر از ۵۰ روز هوای پاک است و این صدای سازمان محیط زیست را هم درآورده به طوری که فرهاد قلی نژاد معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان درباره شرایط هوایی سال گذشته گفته است که در حال حاضر مهمترین منابع آلودگی هوا در خوزستان مزارع نیشکر، فلرهای نفتی و صنایع خوزستان هستند. همچنین در کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوا مصوب شد تا زمانی که در شرایط اضطرار آلودگی هوا قرار داریم در این روزها باید آتشسوزی مزارع نیشکر متوقف شود. در این خصوص نظارتها انجام شد و از سه شرکت نیشکر که این مصوبه را رعایت نکردند، شکایت شده است. شرکت توسعه نیشکر به جای سرمایه گذاری اصولی و هدفمند برای خرید ماشین آلات به سمت آتش زدن نیشکر و یا به اصطلاح برداشت سیاه رفته و در همدستی نابخشودنی با فولاد و پتروشیمی سلامت مردم و نسلهای آینده این سرزمین را نشانه گرفته است.
این شرایط نامطلوب زیست محیطی داد استاندار جدید خوزستان را نیز در آورده است. سیدمحمدرضا موالی زاده در نخستین موضع درباره شرایط آلودگی هوا، مقابل غول توسعه نیشکر شجاعانه ایستاده و گفته که آلودگی هوا در اثر فعالیت نیشکر به ویژه در اهواز بر سلامت مردم تاثیر دارد. استاندار از صنعت نیشکر خواسته که به سمت برداشت سبز حرکت کند تا ضمن تولید مشکلات محیط زیستی کاهش یابد. موالی زاده با اشاره به فعالیت صنایع مختلف در خوزستان از حمله نفت، فولاد، پتروشیمی و … به مشکلات مردم در زمینه محیط زیستی اشاره و تاکید کرد که باید این مشکلات کاهش یابد. افزایش بیمارهای تنفسی و نگرانیهای مردم از اولین بارندگی اسیدی در استان مائده توسعه برای هوای خوزستان است که امیدواریم استاندار شجاع خوزستان در دفاع از مردم و دفاع از محیط زیست مقابل صنایع آلاینده بایستد.
برچسب ها :خوزستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰