کد خبر : 502
تاریخ انتشار : جمعه 23 آذر 1403 - 15:05

شناسایی ۳۱ هزار هکتار از اراضی مستعد پرورش آبزیان در خوزستان

شناسایی ۳۱ هزار هکتار از اراضی مستعد پرورش آبزیان در خوزستان
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: ۳۱ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش ماهی و آبزیان دریایی در استان شناسایی شده است که اگر این ظرفیت بالقوه بالفعل شود، می‌توانیم به اندازه تمام استان‌های میگوپرور میگو تولید کنیم.

به گزارش آرمان ملت | مرتضی سوری اظهار کرد: خوزستان یکی از استان‌های مستعد در حوزه صید و بهره‌برداری از منابع آبزی در دریا است و در تنوع برداشت حرفی برای گفتن دارد.

وی با بیان اینکه برداشت ۴۹ گونه آبزی از دریا در خوزستان انجام می‌شود، افزود: خوزستان دارای تنوع آب و هوایی است و ۲۲۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

مدیرکل شیلات خوزستان خاطرنشان کرد: ۳۱ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش ماهی و آبزیان دریایی در این استان شناسایی شده است که اگر این استعداد فوق‌العاده شود و این ظرفیت بالقوه بالفعل شود، می‌توانیم به اندازه تمام استان‌های میگو پرور میگو تولید کنیم.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به فعالیت نخستین مجتمع پرورش میگوی کشور در منطقه چوئبده آبادان خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوزستان در زمینه میگو پروری جزو نخستین استان‌ها است و سال جاری در زمینه تولید میگو نسبت به سال گذشته رشد ۷۰ درصدی در رقم ذخیره‌سازی داشتیم که رکورد تولید میگو در ۳۰ سال گذشته با تولید بیش از ۲۴۰۰ تن شکسته شده است.

سوری عنوان کرد: در زمینه تولید ماهیان گرمابی در آب شیرین رتبه اول یا دوم در سطح کشور را داریم و در زمینه بهره‌برداری از منابع آبزی در تالاب‌ها، رودخانه‌ها و پشت سد‌ها نیز سال گذشته با برداشت ۱۶ هزار و ۸۰۰ تن، رتبه نخست کشور را کسب کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: بخشی از این استعداد‌ها به عرصه ظهور رسیده است، اما خوزستان ظرفیت‌ها و استعداد‌های فراوانی دارد، اما برای استفاده از منابع آب شیرین محدودیت داریم که در این زمینه در حال تلاش هستیم تا بهره‌وری از سطح و آب را افزایش دهیم.

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: در تلاش هستیم تا با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و مکانیزه کردن مزارع محصول را چند برابر کنیم، همچنین استفاده از الگوی کشت مناسب و گونه‌های مناسب نیز در دستور کار است.

سوری تاکید کرد: تلاش بر این است تا تولید در هر هکتار را بدون مصرف آب بیشتر افزایش دهیم و یکی از برنامه‌ها که طی یک تا دو سال به صورت جدی پیگیری می‌شود، استفاده از آب‌های نامتعارف است.

وی عنوان کرد: تمام تخصیص آب در خوزستان، ۱.۳ میلیارد مترمکعب است در حالی که ظرفیت آب‌های نامتعارف قابل بهره‌برداری در حوزه آبزی پروری سه میلیارد مترمکعب است؛ بنابراین می‌توانیم به راحتی و با استفاده از این آب‌ها و بدون تخصیص آب شیرین بیشتر تولید آبزی پروری را بیش از دو برابر کنیم.

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: با توجه به اینکه این آب‌های نامتعارف در کنار زمین‌های لم‌یزرع بلااستفاده مانده‌اند، شیلات می‌تواند یک تهدید را به فرصت تبدیل کند که اقدامات در این زمینه در حال انجام است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امسال، سال “جهش تولید با مشارکت مردم” نام‌گذاری شده و جهش تولید مورد تاکید مقام معظم رهبری است، در حوزه مشاغل خرد ورود کردیم و ارقام خوبی از مشارکت مردم در این زمینه داریم.

مدیرکل شیلات خوزستان اظهار کرد: در بعضی شهرستان‌ها حوضچه‌های چشمگیری در قالب مشاغل خرد یا روستایی فعال شدند، در این حوضچه‌ها قبل از اینکه آب وارد مزرعه یا باغ شود وارد استخر ذخیره آب کشاورزی می‌شود و قابلیت پرورش سالانه دو تا ۱۰ تن آبزی را دارد که با این کار بهره‌وری از آب بالا می‌رود و کمکی به معیشت مردم می‌شود.

سوری گفت: این ظرفیت‌ها فعال شده است و اگر همه بخش‌ها دست به دست هم دهند تحول پایداری در این استان ایجاد خواهد شد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.